Shopify-verkkokaupan veroasetukset

Shopify-verkkokauppaan liittyviä veroasetuksia pääsee muokkaamaan kohdasta
Admin -> Settings -> Taxes.

Asetuksista löytyy kaksi eri aluetta: Tax regions ja Tax calculations. Ensimmäisessä kohdassa voit määritellä toimitusmaiden veroprosentit. Toisessa kohdassa määritellään verkkokaupan yleiset veroasiat.

Shopify verkkokauppa veroasetusten alueet

Shopify määrittelee toimitusmaiden verokannat automaattisesti kaupan kotimaan mukaan. Suomessa sijaitseville verkkokaupoille ennalta säädetyt veroasetukset ovat veroprosentti Suomeen 24% ja ulkomaantoimituksissa 0%.

Veroasetuksia pääsee muokkaamaan kyseisen maan kohdalta klikkaamalla painiketta "Edit". Veroasetuksia ei kannata muokata, jos et ole varma siitä, mitä olet tekemässä. Veroasetuksia tulee kuitenkin muokata, jos myyt verkossa tuotteita tai palveluita, joiden verokanta on muu kuin yleinen arvonlisäverokanta 24%.

Eriävät verokannat Shopify-verkkokaupassa

Jos myyt verkkokaupassasi tuotteita tai palveluita, joiden verokannat ovat erilaiset keskenään voit muokata tietyn tuotteen, tuotekategorian tai toimituksen verokantaa kohdassa "Tax overrides" klikkaamalla linkkiä "Add a tax override".

Jos verkkokauppasi myynti on pientä ja tähtäät pääsääntöisesti Suomen markkinoille, mutta haluat myydä myös ympäri maailmaa, voit alkuun myydä ulkomaille ilman veroja. Tulevaisuudessa jos myyntisi kasvaa esimerkiksi johonkin tiettyyn Euroopan valtioon, tulee sinun ALV-rekisteröityä kyseiseen maahan. Lisätietoja EU:n sisäisestä ja kansaivälisen myynnin verotuksesta voit lukea mm. Paytrailin blogista

 

Shopify verkkokaupan veroasetukset

Seuraavassa kohdassa voidaan määritellä, kuinka verkkokaupasta löytyvät hinnat käyttäytyvät. Sisältävätkö verkkokaupassa näkyvät tuotteiden hinnat verot, vai lisätäänkö verot tuotteisiin vasta tuotteiden ostovaiheessa. Yleensä tässä kohdassa valitaan, että kaikki verkkokaupassa näytettävät hinnat sisältävät verot.

Toimituksesta maksettavat verot määräytyvät tuotteiden alv-kannan mukaan. Yleensä toimituksen verokanta on yleinen arvonlisäverokanta 24%, mutta jos myyt verkkokaupastasi pelkästään toiseen verokantaan kuuluvia tuotteita tai palveluita, toimituksen verokannaksi voidaan määritellä sama alennettu verokanta.

Lisää tietoa veroasetusten muokkaamisesta saa myös Shopifyn omilta verkkosivuilta. 

 

Takaisin ohjeeseen

 


Mitä olit mieltä? Jätä kommentti alle!

( Kommentit tarkastetaan spämmin varalta ennen julkaisua )